top of page
Minimal Architecture

PROJE YÖNETİMİ &DANIŞMANLIK

Belemedik Fizibilite Raporu

Alternatif Turizm Bağlamında Kilikya Demiryolu Mirasının Korunması ve Yeniden İşlevlendirilmesi Fizibilite Raporu

Proje Yılı: 2020

Proje Yeri: Pozantı, Adana

Proje Sahibi: Pozantı Belediyesi

Proje Türü: Proje Yönetimi, Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Fizibilite Desteği Programı kapsamında gerçekleştirilen proje, tarihi Bağdat Demiryolu Projesi'nin lojistik üssü niteliğinde inşa edilmiş Belemedik Yerleşimi özelinde bir endüstri mirası olarak Kilikya Demiryolu Mirasının alan sunumunu ve ziyaretçi yönetimi kurgusunu şekillendirme amacıyla hazırlanmıştır. Bu kapsamda “Tematik Rota Planlaması” anlayışı ile Kilikya Demiryolu Mirası Kültür Rotası üzerinde rotayı besleyecek bir deneyim ve konaklama odağı oluşturmak hedeflenmiş, tarihi yapıların turizm kurgusunda yeniden kullanımının değerlendirilmesi yapılarak önerilen yatırıma yönelik sosyal, çevresel, ekonomik, finansal analizler gerçekleştirilmiştir. 

Proje Ekibi: H. Gökçe Türkoğlu (Proje Müellifi), Tibet Avşar (Ekonomik, Finansal ve Ticari Analizler), Ali Kemal Türkoğlu (Mimari Restorasyon)

* Detaylı Bilgi: www.pozantibelemedik.com

RotaAdana Kent Kimliklendirme Projesi

Proje Yılı: 2020

Proje Yeri: Merkez, Adana

Proje Sahibi: GoAdana Kent Hizmetleri & Adana Büyükşehir Belediyesi

Proje Türü: Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Adana Büyükşehir Belediyesi için GoAdana Kent Hizmetleri tarafından hazırlanan proje, Adana'nın Bütünsel Kent Kimliklendirmesine yönelik üç alt proje ile Adana’yı ele alan, şehir marka stratejisi eylem planının önemli bir halkası olarak tasarlandı. Bu kapsamda eş zamanlı olarak; İngilizce ve Türkçe kent rehberi hazırlanması ile web sitesi ve mobil uygulama tasarımı gerçekleştirildi. Proje'nin önemli çıktılarından biri de Adana Kent Merkezi'nin farklı noktalarına yürünebilirliği ön plana çıkarmak ve kentsel hafızanın ögeleri olan mimari ve kentsel mirası tanıtma amacıyla yerleştirilen Yön Bulma ve Bilgilendirme Panoları oldu. Bu büyük ölçekli projede; bilgilendirme panolarının tasarımı, kent içerisindeki konumlarının tespiti, tarihi kent merkezinde uygulanan panoların Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulan projelerinin hazırlanması, panoların uygulama süreçlerinin kontrolü ve rehber kitap bölüm editörlükleri ile yer aldık.

Proje Ekibi: Utku Tansuğ (Proje Müellifi, Proje Yöneticisi, Editör), H. Gökçe Türkoğlu (danışman mimar), Esra Kaya (araştırma-bölüm editörlüğü), Mehmet Emin Arıcı (Adana kent arşivi seçkisi, bölüm editörlüğü), Hakan Tülek (grafik tasarım), Fatmagül Ezici (çeviri)

Rota Adana Projesi
Yumurtalık Kent Merkezi Kültürel Eksenli Kıyı Aksı Canlandırma Projesi Fizibilite Raporu

Yumurtalık Kent Merkezi Kültürel Eksenli Kıyı Aksı Canlandırma Projesi Fizibilite Raporu ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması

Proje Yılı: 2021-2022

Proje Yeri: Yumurtalık, Adana

Proje Sahibi: Yumurtalık Kaymakamlığı (Proje Başvuru Sahibi), Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Proje Ortağı), Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü (Proje Ortağı), Adana Müze Müdürlüğü (Proje Ortağı)

Proje Türü: Proje Yönetimi, Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje; Yumurtalık'ta bulunan kültürel mirasın ziyaretçilere tanıtımı, sunumu, kent merkezinde ziyaretçiler ve kentliler için sosyal mekanlar oluşturma, Yumurtalık’ta deneyim ve öğrenme mekânı olarak kültürel bir odak yaratma ve kentteki turizm altyapısının geliştirilmesini amaçlamıştır. Bu bağlamda hazırlanan alt projeler; Kıyı Aksı Çevre Düzenleme Projesi (1. derece arkeolojik sit alanı, altyapı, üst Yapı ve ortak Kullanım alanları), Ziyaretçi Karşılama Merkezi Uygulama Projesi, Seyir Terasları Projelerinden oluşmaktadır. Projelerin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Onayı'nı takiben T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Fizibilite Etüdü Formatına uygun şekilde analizleri yapılarak çok boyutlu bir şekilde ele alındığı fizibilite raporu hazırlanmıştır.

Proje Ekibi: H. Gökçe Türkoğlu (Proje Müellifi), Dilek Yılmaz (Arkeolog), Mahmut Kaya (Makina Mühendisi), Davut Akyüz (İnş. Mühendisi), Mahmut Özkeskin (Şehir Plancısı), Esma Yücedağ (Peyzaj Mimarı)

Lamos Kanyonu Doğa ve Kültür Turizmi Destinasyonu Projesi 

Proje Yılı: 2022

Proje Yeri: Erdemli. Mersin

Proje Sahibi: Erdemli Belediyesi

Proje Türü: Mimari Danışmanlık, Avan Proje ve Konsept Geliştirme

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje; Lamos Kanyonu özelinde doğa ve kültür turizmi odağında gelişim olanaklarının ve yatırım planın incelendiği ve bu doğrultuda alt detaylarının ortaya konulduğu bir fizibilite çalışmasıdır. Fizibilite kapsamında ele alınacak olan yatırımlara yönelik avan projeler tarafımızca hazırlanmıştır. Bu bağlamda tarafımızca hazırlanan avan projeler; Vadi Güney Girişi Düzenlemesi (Üst Yapı-Kapasite Artırma), Kamp Alanı (Altyapı, Üst Yapı ve Ortak Kullanım Alanları Oluşturma), Mesire Alanı (Altyapı, Üst Yapı ve Ortak Kullanım Alanları Oluşturma), Ziyaretçi Merkezi, Seyir Terası, Seyir Kulesi (Altyapı, Üst Yapı ve Ortak Kullanım Alanları Oluşturma), Vadi Kuzey Girişi Düzenlemesi (Altyapı, Üst Yapı ve Ortak Kullanım Alanları Oluşturma), Vadi içi geçişler için yaya köprüsü, tabela ve bilgilendirme levhaları şeklindedir. 

Proje Ekibi: ASD Kültürel Strateji Danışmanlık ve Eğitim- Süha Durak (Proje Müellifi), Prof. Dr. Nida Naycı (danışman), Öğr. Gör. Mesut Uzman (danışman), Hatice Gökçe Türkoğlu Güler (Y. Mimar)

Lamos Kanyonu Doğa ve Kültür Turizmi Destinasyonu Projesi
Mersin'de Kamp-Karavan Turizmi Odaklı Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi - Teknik Destek

Mersin'de Kamp-Karavan Turizmi Odaklı Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi

Proje Yılı: 2023

Proje Yeri: Mersin

Proje Sahibi: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Proje Türü: Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje, Mersin ilinde, ‘Kamp-Karavan Turizmi Odaklı Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi’ için il genelinde kamp karavan tesisi kurulmasının uygunluğunu tespit etmek, girişimciler için yatırım fikri oluşturmak ve kapsamlı fizibilite çalışmalarına altlık oluşturmak amacını gütmektedir. Proje kapsamında Mersin'in tüm ilçelerinde yerel paydaşlar ile birlikte saha çalışmaları gerçekleştirilerek kamp&karavan turizmi için uygun alanlar tespit edilmiş bu alanlara yönelik öneriler sunulmuştur. Belirlenen bu noktalar haritalandırılarak karavan rotası ile entegrasyonu kurgulanmış, Mersin ile bağlantılı olan güzergahlar bağlamında değerlendirilmiştir. 

Proje Ekibi: H. Gökçe Türkoğlu Güler (Proje müellifi), Lütfiye Gülin Ekiz (Peyzaj Mimarı), Öğr. Gör. Mesut Uzman (danışman)

Erdemli Kocahasanlı Su Plajı'nın Doğa ve Kültür Turizmi Odaklı Kapasitesinin Geliştirilmesi

Proje Yılı: 2023

Proje Yeri: Erdemli, Mersin

Proje Sahibi: Erdemli Belediyesi

Proje Türü: Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje, Erdemli İlçesinde yer alan plajda, ‘Doğa, Kültür ve Etkinlik Turizmi’ ekseninde alanın turizm kapasitesinin geliştirilmesine yönelik tespitleri, analizleri ve önerileri içermektedir. Raporda; doğa, kültür ve etkinlik turizminin alternatif turizm anlayışındaki rolü incelenerek, bu turizm türlerinin sağladığı fırsatlar ve etkiler ile yerel ekonomilere katkıları çevresel sürdürülebilirlik ekseninde değerlendirilmiş bu değerlendirmeler sonucu Su Plajının doğa, kültür ve festival turizmi ekseninde kullanımına ilişkin konsept geliştirmeleri, avan projeleri ve yönetim-işletme modeline ilişkin öneriler sunulmuştur.

Proje Ekibi: H. Gökçe Türkoğlu Güler (Proje müellifi), Prof. Dr. Göknil Nur Koçak (danışman), Öğr. Gör. Mesut Uzman (danışman), Öğr. Gör. Duygu Genç (koordinasyon)

Erdemli Kocahasanlı Su Plajı'nın Doğa ve Kültür Turizmi Odaklı Kapasitesinin Geliştirilmesi - Teknik Destek
Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi Teknik Destek Raporu

Akdeniz Kültür Yerleşkesi Turizm Odaklı Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi

Proje Yılı: 2023

Proje Yeri: Yenişehir, Mersin

Proje Sahibi: Mersin Üniversitesi

Proje Türü: Danışmanlık Faaliyetleri

Proje İçeriği: Çukurova Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy yerleşkesinde bulunan Akdeniz Kültür Merkezi'nin inşa ve tasarım amaçlarına uygun şekilde kapasitesinin gerektirdiği kullanım düzeyine ulaşmasına yönelik önerileri içermekte olup ilgililere rehberlik etmesi amacıyla hazırlanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde kültür yapılarının kullanım biçimlerine yönelik araştırmalar sunularak iyi uygulama örnekleri üzerinden bu yapılardaki kullanımların hangi alternatiflerle çeşitlendiği incelenmiştir. İkinci bölümünde ise Akdeniz Kültür Yerleşkesi’nin yeniden kurgulanmasına yönelik çeşitli analizler yapılarak tespit edilen kullanım alternatifleri doğrultusunda yapıda uygulanabilecek mekânsal müdahalelere yönelik öneriler sunulmuş, işletme modeli, tanıtım ve pazarlamaya ilişkin öneriler ile çalışma tamamlanmıştır.

Proje Ekibi: H. Gökçe Türkoğlu Güler (Proje müellifi), Gökçe Kalkan (Danışman Mimar), Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi Projesi Danışma Kurulu

bottom of page